Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

АЛЕКСАНДР НЕВЗОРОВ: Митрополит Евгений регулярно гадил в эстонские тапки

22.01.2024

“Некоторые страны Европы демонстрируют и храбрость, и однозначность: в Эстонии ногой под свой большой позолоченный зад получил митрополит РПЦ Евгений.

Его выдворяют из Эстонии как явного и неисправимого гундяевца. Митрополит тихо, но регулярно гадил в эстонские тапки, и отучить его от вредных привычек не удалось. Надо понимать, что под любыми слоями золотой парчи на нём были всегда надеты бело-сине-красные трусы с двуглавым орлом.

Евгения этого долго терпели: его воспитывали буквально вот как шкодливого кота. Ему меняли песочек в лотке, мягко тыкали мордашкой в его погадки то там, то тут – вот ничто не помогло. Ничто. Всюду, где мог, этот старый хрен оставлял свои кучки путинизма и ими же, этими кучками, творил помазание паствы своя.

Ему говорил, между прочим, Лазарь Гуркин, епископ, если не ошибаюсь, нарвский: Валера, ты одумайся, ведь выпрут же! Выпрут из страны, а тут – «Густав кафе», тут облепиховый рулет с крем-сыром, а вернёшься в Российскую Федерацию – сошлют куда-нибудь в Читу сосать валенок!

И это не сработало – и этот великий довод не был воспринят.

Ну а сейчас грустный митрополит Евгений распихивает по коробкам митры и носочки, собирается – и на днях будет акт выдворения.

Ну, правда, надо сказать, что эстонская русская православная церковь – это филиал РПЦ, дочка, и оттуда пришлют нового митрополита – но и под сакосом нового митрополиита на труселях тоже будет Путин сзади и спереди Гундяев. Других архиереев в РПЦ ну просто не водится. Впрочем, вполне возможно, что нового присланного епископа под амафором рясы будут не трусы с Путиным, а кружевные колготки, а российские вожди будут набиты татухами на грудях.

Но всё равно Эстонии ещё придётся пережить примерно такие же приключения с новым назначенцем из Москвы. Дело в том, что Гундяев никогда не решится бросить несколько десятков эстонских приходов, где можно доить живые евро, ну и никогда не бросит золотоносный Пюхтицкий монастырь – это уже без всяких сомнений.”

Aleksandr Nevzorov – „Metropoliit Jevgeni laotas mööda Eestit oma putinismi hunnikuid“

Legendaarne vene teleajakirjanik, politoloog, teoloog ja teadlane Aleksandr Nevzorov kommenteeris oma miljonite vaatajatega kanalis teiste sündmuste hulgas ka Kremli kirikliku propagandisti väljasaatmist Eestist:

„Mõned Euroopa riigid demonstreerivad nii vaprust kui ka ühemõttelisust: Eestis sai jalaga oma suurde kullatud tagumikku Moskva patriarhaadi Eesti õigeusukiriku metropoliit Jevgeni.

Teda toimetatakse Eestist välja kui ilmselget parandamatut gundjajevlast (Gundjajev on Kirilli pärisnimi – I.M.) Metropoliit vaikselt, kuid regulaarsest situs eesti sussidesse ja võõrutada teda sellest kahjulikust harjumusest ei õnnestunud. Tuleb aru saada, et kuldse brokaadi kihtide all kandis ta alati kahe peaga kotkaga valge-sini-punaseid trussikuid.

Seda Jevgenit kannatati kaua: talle õpetati kombeid nagu sigatsevale kõutsile. Vahetati liiva tema künas, suruti õrnalt ninaga tema poolt siia ja sinna jäetud hunnikutesse – aga ei aidanud miski. Mitte kui midagi ei ole aidanud. Kõikjal, kus ainult sai, jättis see vanatoi oma putinismi hunnikuid, ja nendesamade hunnikutega salvis ta oma karja.

Muide, talle rääkis Laatsarus Gurkin, kui ma ei eksi, Narva piiskop: Valera, tule mõistusele, visatakse ju välja! Visatakse riigist välja – aga siin on ju Gustavi kohvik, siin on astelpaju rull kreemja juustuga, aga kui naased Venemaa Föderatsiooni – küüditakse sind kuhugi Tšitasse vilte imema!

Ja seegi ei mõjunud – isegi see suursugune argument ei veennud.

Ja praegu topib metropoliit Jevgeni nukralt karpidesse mitrad ja sokikesed, korjab asju – ja lähipäeval toimuv väljaviskamise akt.

Peab muidugi ütlema, et vene õigeusukirik Eestis on Moskva patriarhaadi filiaal, ja sealt saadetakse Eestisse uus metropoliit asemele – kuid ka uue metropoliidi trussardidel on sakkose all kindlasti Putin taga ja Gundjajev ees. Teisi arhipiiskoppe vene õigeusukirikus lihtsalt ei esine. Kuid on täiesti võimalik, et uuel Eestisse lähetatud piiskopil on rjassa all mitte Putiniga trussikud, vaid pitsiga sukkpüksid, Venemaa pealikud on aga tätoveeritud rindadele.

Eestil tuleb veel üle elada umbes samu seiklusi uue komandeerituga Moskvast. Asi on selles, et Gundjajev mitte kunagi ei raatsi maha jätta mitmekümneid Eesti kogudusi, kus saab lüpsta elusaid eurosid, ja mitte iialgi ei hülga ta kuldatoovat Pühtitsa kloostrit. Selles pole mitte vähimatki kahtlust.“

Aleksandr Nevzorov