Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Приехали: Кая Каллас на заседании Рийгикогу обвинила Мартина и Марта Хелме в том, что они – русские

25.10.2022

На вчерашнем заседании Рийгикогу председатель EKRE Мартин Хелме обратился к главе правительства с вопросом относительно того, сколько же беженцев прибыло в Эстонию, так как согласно отчётам государственного ситуационного центра за последние 7-8 месяцев границу на въезд пересекло более 130 тысяч человек. Теперь же эту цифру заменили на 37 тысяч получивших международную защиту. Факт, который подтвердила и сама Кая Каллас, и министр внутренних дел – то, что мы на самом деле не знаем, сколько приехало, сколько осталось, сколько среди них граждан России, сколько – Украины. «Вы можете нам помочь уточнить эти цифры? Спасибо!» сказал Мартин Хелме.

Ответ Каи Каллас оказался для всех неожиданным.

«Быть может, Март Хелме меня поправит, но прабабушка Марта Хелме Екатерина Зимарева, и дедушка – Сергей, в том смысле что они не похожи на этнических эстонцев… Где тут грань? Мы же не можем сказать, что потомки Сергея и Екатерины не являются генетическими эстонцами». На вопрос о численности приезжих Каллас не ответила.

«Ответ» Каллас был настолько сумбурным и бессвязным, что зал похолодел. Мартин Хелме в своём процедурном вопросе уточнил: «Кая Каллас хочет измерить форму моего носа и форму моего черепа, чтобы определить мою генетическую принадлежность… Кая Каллас, вы сама понимаете, какой вздор вы несёте?»

Кая Каллас крикнула в ответ что-то в духе «от такого же слышу!»

Тогда слово взял Март Хелме.

«В отличие от Каи Каллас я никогда не скрывал того, что я горжусь тем, что моя прабабушка по материнской линии была русской, родом из Петербурга, и передала мне свой превосходный темперамент, своё превосходное русское владение речью, своё превосходное русское умение дискутировать, смелость, находчивость. Я никогда этого не стыдился. Но меня поражает то, что тут начинают происхождение людей в процентах измерять. Может, проведём генетические опыты? Это что – евгеника, куда Кая Каллас тянет Эстонскую Республику? При помощи евгеники будем определять, кто тут настоящий эстонец? Я, в отличие от негров, по мнению Каи Каллас, не принадлежу к числу эстонцев. Зато те, кто прибывает к нам сюда с Ближнего Востока – это наши люди, Кая Каллас?»

Совсем недавно отец Каи Каллас Сийм Каллас, выступая с речью о детских пособиях, посетовал на то, что их придётся выплачивать и детям российских граждан и серопаспортников, за что был естественно обвинён в расизме.

Яблоко от яблони недалеко падает.

Martin Helme: tänase valitsuse poliitikas näeme ühte ja sama mustrit, kus kõik teised on tähtsamad kui Eesti inimesed

Esmaspäevastel arupärimistel läks sõnavahetus eriti tuliseks, peaminister Kaja Kallas asus natside kombel riigikogulaste geneetilises minevikus sorima ning sellele vastas EKRE esimees ja Riigikogu aseesimees Martin Helme.

“Ma pean tunnistama, et ma kuulan ja ma ei suuda ära imestada, et meil on peaminister, kes arutleb selle üle, et minul on suguvõsas 1830-ndatest inimene, kellel on vene nimi. Ja sellel olevat mingisugune poliitiline tähendus. Aga samal ajal kõik, kes üle piiri tulevad, on meie inimesed, kas nad räägivad eesti keelt või mitte.

Mis muidugi kurvaks teeb, on see suurushullustus, mida me nägime peaministri jutust, et tema ettekujutuse järgi meie tegelemegi sellega, meie õlgadel on see, et Ukraina võidab sõja ja siis sellega lahenevad kõik maailmamured. Ja kes ei ela kaasa sellele mõtteviisile, kes selle suurushullustusega samuti ei lähe kaasa, see on südametu.

Mina ütleksin, südametu on tänane Eesti valitsus. Südametu, kui ta võtab ära Eesti erivajadustega laste raha, et anda see ukraina lastele või Ukrainast tulnud inimestele, kellest suur osa on tegelikult vene keelt kõnelevad etnilised venelased. Ja need inimesed, eesti lapsed, kellel tegelikult on vaja tugisüsteeme Eestis, jäävad sellest lihtsalt ilma. Vaat see on südametu.

Südametu on see, et haigekassa sabad on kasvanud uskumatult pikaks selle tõttu, et meil on Eestisse saabunud üle 100 000 uue inimese, üle 100 000 inimese, aga neid numbreid meie valitsus ei jälgi, igaks juhuks, sest parem on rääkida 37 000-st, kes saavad pagulasstaatuse endale. Ja meie muidugi maksame nende haigekassa kinni.

Südametu on see, et Eestis on toimunud Euroopa Liidu kõige pöörasem kinnisvara hinna tõus, kaasa arvatud üürihinna tõus, sest kui meil tekib Eestisse poole aastaga Tartu linna jagu uusi inimesi – aga mis me räägime, Tartu linn, tegelikult Lasnamäe, uus Lasnamäe on tekkinud poole aasta jooksul –, siis kuhugi nad peavad ju kolima, kuskil nad peavad ju elama ja sellel on otsene mõju üürihindadele. Ja tulemuseks on see, et noored Eesti pered ei saa endale kodu osta ega isegi mitte üüripinda ei leia.

Südametu on see, et meie õpetajad on peale koroonaaega niigi läbi põlenud ja siis neile pannakse klassi kolmandik või pool umbkeelseid inimesi ja öeldakse, et nüüd õpetage neid koos eesti lastega. Ja need õpetajad lihtsalt lahkuvad töölt. See on südametu nii nende õpetajate kui ka nende eesti laste suhtes.

Südametu on see, et võetakse ära psühhiaatrilise nõustamise rahad, mis on mõeldud Eestis Eesti inimestele, kes on omadega kimpus ja hädas, ja antakse need sõjapõgenikele, sest neil on neid rohkem vaja. Ma ei kahtle, et ka nemad on traumeeritud ja neil on väga keeruline. Aga see toimub meie inimeste arvel. Enesetapud on Eestis kasvutrendis ja päris jubedas.

Südametu on see, kui me laseme Ukraina kaitsjad Eestisse ja ütleme, et tehke meil siin tööd maasikapõllul või ehitusobjektil. Tehke meil siin tööd, sest teile on võimalik maksta poole võrra vähem raha kui Eesti inimestele. Ja te ei pea seal Ukrainas sõdima, selle eest saavad meie tööandjad vähem raha maksta ja meie inimesed saavad tööturul vähem palka selle eest. Vot see kõik on südametu.

Ja südametu on loomulikult see, et valitsus on Eestisse lasknud poole aasta jooksul üle piiride inimesi, keda me ei kontrolli. Me kõik teame – ja seda ütleb meile PPA –, et väga-väga suurel hulgal, aga nad igaks juhuks ei pane seda kirja, ei pea statistikat, aga väga-väga suurel hulgal inimestel, kes on üle Eesti piiri tulnud, on taskus kaks passi: Ukraina pass ja Vene pass. Kui nad ühega üle piiri ei saa, siis teisega ikka saavad. Aga nad algul proovivad ühega ja siis, kui nad vaadatakse üle, siis tuleb välja, et neil on teine ka.

Nendes passides on nende rahvused kirjas, nii Vene kui Ukraina riik paneb passi rahvuse kirja, aga me ei korja seda statistikat, sest see ei läheks kokku narratiiviga. See ei lähe kokku narratiiviga, propagandaga. Küll aga me teame, et selle tagajärjel on Eestis plahvatuslikult kasvanud meie julgeolekut otseselt ja kriitiliselt ohustavate inimeste arv, kelle üle meil puudub ülevaade, keda me ei tea, kus nad on, kas nad on Eestis, kas nad on Lätis, kas nad läksid siit Soome. See kõik on südametu meie oma inimeste vastu.

Ja me näeme tänase valitsuse poliitikast kogu aeg ühte ja sama mustrit: kõik teised on tähtsamad kui Eesti inimesed. Kõik teised on tähtsamad. Kaasa arvatud need Eesti inimesed, kes tahavad, et Eesti jääks rahvusriigiks. Ei tohi! Ei tohi, sest siis sa oled putinist. Kui sina tahad, et Eesti jääks nii, nagu põhiseadus sätestab, eestikeelseks Eesti rahvusriigiks, siis sa oled putinist. See on Kaja Kallase täiesti pöörane loogika.

Aga mina ütlen, et putinist on see, kes loob Eestisse viiendat kolonni, avasüli võtab kõik, kes üle idapiiri tulevad, vastu, ja kuulutab, et me ei saa ju kedagi tagasi saata. Aga tegelikult on ammu ületatud meie sotsiaalsüsteemi võimekus, meie kinnisvaraturu võimekus, meie haigekassasüsteemi võimekus, meie haridussüsteemi võimekus. Ammu on ületatud!

Miks on Kaja Kallase valitsuselt suurem eelarvedefitsiit kui meie valitsusel koroonakriisi ajal? Sellepärast et meil on peaminister, kellel on suurushullustus, kes kujutab ette, et me võime kõik maailma pagulased vastu võtta, sest kui me ühelegi ütleme ei, siis me oleme südametud. Sellepärast et meil on peaminister, kellel on suurushullustus, ja tema arvab, et meist sõltubki see, kas Ukraina võidab sõja või mitte.

No kuulge, andke andeks! Ukraina sõda on globaalne konflikt. Globaalne konflikt, kus ühel pool on lääs ja teisel pool on ida. Ja loomulikult Eesti on oma poole valinud. See on tülgastav, tüütu laim kuulata, kuidas meie ei tea, kelle poolt me oleme. Loomulikult me teame, me oleme Ukraina poolt. Aga Ukraina poolt olemise käigus me peame seisma selle eest, et Eesti jääb alles. Tänane valitsus, Kaja Kallase juhitud valitsus hävitab Eestit. Hävitab Eestit, ujutades meid üle immigrantidega. See on Putini kasuks töötamine, Kaja Kallas!

Muide, maailmas on 90 miljonit põgenikku. 90 miljonit inimest, kes on ÜRO andmetel põgeniku staatuses. Mis me nüüd siis teeme? Kellelegi ei ütle ei, kui nad jõuavad Narva piiripunkti, või? Mis siis järgi jääb? Ma ei ole nõus sellise poliitikaga. Te võite nii palju propagandat teha seal oma Reformierakonna trollidega, kui tahate. Meie oleme Eesti eest ja teie ajate Putini asja.”