Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Урмас Рейтелманн: пожиратель денег налогоплательщиков ERR и товарищ Таммерк

30.05.2022

Cоветник по журналистской этике Эстонской общественной телерадиовещательной корпорации (ERR) Тарму Таммерк опубликовал на портале гостелерадио статью на тему «Даже в случае тяжелых новостей нельзя прятать голову в песок; цель независимых и честных новостей не может заключаться в укреплении боевого духа

Политик и бывший журналист Урмас Рейтелманн скептически относится и к контролируемому правительством ERR, и к должности «главного смотрящего» телерадио, в задачи которого входит надзор за «политической зрелостью» журналистов и «отмазывание» ЭТВ после показа очередной гей-порнографии.

«Клоуны из ERR безбашенно передают как официальную российскую пропаганду, так и военную коммуникацию Украины. В этой пожирающей деньги налогоплательщиков, интеллектуально всё больше деградирующей и транслирующей левацкую пропаганду организации работает некто товарищ Таммерк, единственной служебной обязанностью которого является выглаживание всех морщин и самоотверженное отрицание факта полной профнепригодности организации и её руководителей,» пишет Урмас Рейтелманн.

ERR üritab oma venemeelset propagandat õigustada

ERR ei vääri juba ammu enam rahvusringhäälingu nime. ERR tunnistab ise, et annab Venemaale võimaluse oma sõnumite edastamiseks – kirjutavad Uued Uudised.

“Mitmetes lugudes ja saadetes on tsiteeritud Venemaa allikaid ütlemas, et Venemaa ei blokeeri Ukraina teraviljaeksporti ning võimalikus globaalses näljahädas on süüdi lääneriigid oma Venemaa vastaste sanktsioonidega. Mõned ERR-i vaatajad-kuulajad-lugejad andsid selle peale teada, et pole rahul, et niimoodi toimub valede võimendamine meie oma meediakanalis,” kirjutab  ERR-i ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerk.

Jutt käib ennekõike sellest, kuidas lugejad pole rahul, et Azovstali võitlejate allaandmist kirjeldati ERR-is kui evakueerimist. Tammerk peaks hästi teadma, et sellist valeinfot käsitletakse ajakirjanduses libauudise ehk fake news`ina.

“Sõltumatute ja ausate uudiste eesmärk ei saa olla võitlusvaimu tõstmine,” jätkab Tammerk. “Ei ole õige pead liiva alla peita. Kui ajakirjandus Venemaa sammude kohta infot ei annaks, siis oleks tegemist ajakirjanduseetika reeglite rikkumisega.”

Sellest, kuidas ERR ajakirjanduseetika reegelid rikub, sealhulgas venemeelse infoga telekanalis ETV+, on Uued Uudised mitmeid kordi kirjutanud, seega kommenteerib Tammerki seisukohti ajakirjanikutaustaga poliitik Urmas Reitelmann.

“ERRi klounid edastavad süüdimatult nii Venemaa ametlikku propagandat, kui ka Ukraina sõjakommunikatsiooni. Selles maksumaksja raha põletavas, intellektuaalselt üha enam maha käivas vasakpropagandat edendavas organisatsioonis töötab aga keegi seltsimees Tammerk, kelle ainus ametialane kohustus on kõik kortsud siledaks triikida ja ennastsalgavalt eitada organisatsiooni ning tema juhtide küündimatust,” kirjutab ta sotsiaalmeedias.