Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Русская православная церковь осуждает охоту как развлечение

04.12.2021

Председатель Отдела внешних церковных связей Московского патриархата митрополит Волоколамский Иларион назвал охоту забавы ради пережитком прошлого.

Священник считает, что охота допустима только в целях регулирования популяции тех или иных животных, для чего существуют профессиональные егеря. Митрополит напомнил, что нередко на охоте страдают и сами люди.

Следственный комитет России возбудил дело о незаконной охоте в отношении депутата Государственной думы от КПРФ Валерия Рашкина. Коммунист поначалу отрицал, что убил лося, однако позже признал это, заявив, что перепутал лося с кабаном. Поскольку коммунисты являются основными конкурентами единороссов, партия власти вцепилась в Рашкина и лося мёртвой хваткой. Лосю уже всё равно, а вот КПРФ очень болезненно реагирует на продолжающееся уничтожение её и без того сомнительной репутации.

Kokkuvõte: vene õigeusukirik pooldab sportliku (meelelahutusliku) jahipidamise keelamist, Moskva patriarhaadi välissidemete osakonna juhataja Volokolamski metropoliit Ilarion nimetas sellist jahti möödaniku igandiks, mida ortodoksne kirik ise muidugi ei ole. Vaimulik arvab, et jaht on õigustatud vaid loomade populatsiooni reguleerimise eesmärgil ja sellega peavad tegelema professionaalid ehk elukutselised jäägrid. Ilarion rõhutas, et jahi käigus saavad tihtipeale kannatada ka inimesed.

Venemaa juurdluskomitee algatas kriminaalasja riigiduuma kommunistist saadiku Valeri Raškini asjus, kes alguses eitas, et lasi ebaseadusliku jahi käigus maha põdra, siis aga mõtles ümber ja väitis, et tulistas tegelikult metssiga, aga tabas põtra. Kuna kommunistid on keskerakonna vennaspartei Jedinaja Rossija põhirivaalid, pandi Raškin koos põdraga suure kella külge. Põdral on muidugi juba ükskõik, kompartei aga on mures oma maine pärast, mis on niigi kahtlane.