Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Евронормы дошли до Колымы: зэков загонят в банку

12.01.2022

Минстрой РФ внес изменения в правила проектирования зданий федеральных судов. Впредь подсудимые в залах заседаний будут находиться в помещениях из стекла, а не в защитных кабинах из металлических прутьев, используемых в стране с 1992 года.

«Учитывая зарубежную практику, а также опыт пандемии коронавирусной инфекции, в новой редакции СП 152 в залах судебных заседаний предусмотрены встроенные помещения с ограждением из пулестойкого стекла, которые применяются во многих странах ЕС», — говорится 12 января на сайте ведомства.

Euronormid Kolõmaale ehk Venemaal aetakse kaagid purki

Eestis koheldakse ka ohtlikke kohtualuseid õrnalt, kantakse nagu Kiike pilpa peal: neid ei isoleerita korralikest inimestest, kes samuti viibivad kohtusaalis.

Venemaal lahendati asja veel 1992. aastal nii, et pandi kaagid raudsetesse puuridesse, et nad harjuksid oma tulevase loomuliku keskkonnaga ja ei saaks rünnata kohtunikke, tunnistajaid ja kannatanuid.

Nüüd aga võeti vastu otsus panna kurikaelad akvaariumi või õigemini duššinurka. Venemaa Föderatsiooni ehitusministeerium teatas täna oma portaalis, et föderaalkohtute hoonete projekteerimise eeskirju aastast 1992 muudetakse ja edaspidi hakkavad kohtualused asuma mitte metallist trellidest kabiinides, vaid klaasist ruumides.

„Võttes arvesse välismaa praktikat ja ka koroonaviiruse pandeemia kogemust, on СП 152 uues redaktsioonis kohtuistungite saalides ettenähtud sisseehitatud ruumid kuulikindlast klaasist piiretega, mida kasutatakse paljudes Euroopa Liidu riikides,“ öeldakse ehitusministeeriumi teates.

Et korralikke inimesi ei nakataks ei viiruse ega küünevihaga.

Ivan Makarov