Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Писатель Борис Акунин: страшно за россиян, находящихся под властью маньяка

24.02.2022

„Я до самого конца не мог поверить, что Путин начнёт эту абсурдную войну, — и ошибся. Я всегда верил, что в конце концов победит разум, — и ошибся. Победило безумие. Гибнут люди, льётся кровь. Россией правит психически ненормальный диктатор, и, что ужаснее всего, она покорно следует его паранойе.

Я знаю, что Путинляндия и Россия — не одно и то же, но теперь для всего мира никакой разницы нет. Страшно за украинцев. Страшно за вменяемых россиян, находящихся под властью маньяка. За оболваненных россиян, которые сейчас будут ликовать, тоже страшно.

24 февраля 2022 года для всех нас началась новая эпоха. Страшная. Сколько она продлится и в какие жертвы обойдётся?“

Kirjanik Boriss Akunin: Venemaad valitseb psüühiliselt ebanormaalne diktaator

Allasurutud Venemaa intelligents kas vaikib või siis ettevaatlikult väljendab oma vastuseisu Ukraina ründamisele Venemaa poolt. Boriss Akunin, keda on juba piisavalt ähvardatud ja ahistatud Gruusia sõja ajal tema gruusia päritolu pärast, ei karda sellegipoolest nimetada asju ja Putinit nende õigete nimedega:

„Ma ei suutnud viimse hetkeni uskuda, et Putin alustab seda absurdset sõda – ja ma eksisin. Ma olen alati uskunud sellesse, et lõppude lõpuks võidab mõistus – ja eksisin. Võitis hullumeelsus. Hukkuvad inimesed, voolab veri. Venemaad valitseb psüühiliselt ebanormaalne diktaator. Ja, mis on kõige kohutavam, Venemaa läheb kuulekalt tema paranoiaga kaasa.

Ma tean, et Putinlandia ja Venemaa pole üks ja seesama, kuid nüüd pole nendel kogu maailma jaoks vahet. Mul on hirm ukrainlaste pärast. Mul on hirm süüdivate venemaalaste pärast, kes on maniaki võimu all. Tolaks tehtud venemaalaste pärast, kes hakkavad praegu juubeldama, on mul ka hirm.

  1. veebruaril 2022. aastal algas meie kõigi jaoks uus ajastu. Hirmus ajastu. Kaua see kestab ja milliseid ohvreid nõuab?“ küsib Boriss Akunin.

Roskomnadzor, mis juba ähvardas blokeerida ERR-i portaali, hoiatas kõiki massiteabevahendeid, et nad on Ukraina „operatsiooni“ puudutavate materjalide ettevalmistamisel „kohustatud kasutama ainult ametlikest Venemaa allikatest saadud informatsiooni ja andmeid“. Vastasel juhul trahvitakse selle korralduse rikkujaid trahviga kuni 5 miljoni rubla ulatuses ja järgneb ka kohene blokeering.

Ivan Makarov