Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Зато сколько танков на украинской границе!

17.02.2022

В Селивановском районе Владимирской области России 99-летнюю ветерана войны наконец-то поставили в очередь на жилье.

Сейчас старушка живёт в помещении без канализации, ванной и туалета.

Как сообщает provladimir.ru, Селивановский районный суд встал на сторону 99-летней участницы Великой Отечественной войны, оспорившей непостановку её на учет в качестве нуждающейся в улучшении жилищных условий. Как установили в суде, в таком преклонном возрасте женщина проживает в доме без канализации, ванной и туалета.

«Она является участницей Великой Отечественной войны, имеет инвалидность, проживает в доме 1940 года постройки, который ей не принадлежит, иного имущества у неё в собственности не имеется. Условия проживания в доме, с учетом её возраста (99 лет), являются очень тяжёлыми, в доме нет канализации, а также бытовых удобств в виде ванной и туалетной комнат, требуется проведение ремонта», − говорится в материалах дела.

Несмотря на звание ветерана, в жилищной комисси Новлянского сельского поселения отказали в признании женщины нуждающейся в улучшении условий. Во время процесса же представители администрации заявили, что возражений по делу не имеют и оставляют решение вопроса на усмотрение суда.

В итоге суд обязал администрацию поставить женщину на учет.

Решение в силу пока не вступило. Постановка на учёт не означает скорого получения ветераном жилья. В очереди одинокая 99-летняя заявительница может пробыть несколько лет.

Эх, как бы дожить бы до свадьбы-женитьбы – поётся в одной военной песне.

Reformikommarite vana arm ei roosteta

Kaja Kallas ja tema erakonnakaaslased võiksid vahetevahel lugeda Venemaalt laekuvaid uudiseid, sest siis ei tekkiks nendel ka küsimust, et kas eestlaste elu suure naaberriigi alamatena ei oleks äkki parem.

Alles see oli, kui reformierakonna kolm mõjukat liiget, Riigikogu saadikud Ants Laaneots, Urmas Kruuse ja Jüri Jaanson tegid EV parlamendile kirjaliku ettepaneku: panna hääletusele küsimus, kas Eestis oleks parem elada, kui Eesti Vabariik kuuluks Venemaa koosseisu.

Reformierakonna tõekspidamisi arvesse võttes on selge, et nende jaoks, väljendudes New Yorgis elava vene taksojuhi sõnadega (kultusfilm „Vend 2“), „kodumaa on seal, kus tagumikul on soe“. Palju sõltub ka inimese isiklikest töistest säästudest. Kui tal on näiteks 10 miljonit dollarit, siis on tal ju igal pool hea. Aga 30 miljoni dollariga veel parem, eriti kui nende saamise asjaolud on riigi poolt mitmeks põlvkonnaks salastatud.

Aga reformierakonda ammu piinavale ja Riigikoguski tõstatatud küsimusele – et kas Venemaa koosseisus ei oleks eestlastel parem elu – võib vastata kasvõi järgmine uudis: Venemaa Vladimiri Oblasti Selivanovski rajoonis elab 99-aastane Suure Isamaasõja naisveteran vanas lobudikus, kus pole ei kanalisatsiooni, vanni ega WC-d. Ja nüüd lõpuks otsustas Selivanovski rajoonikohus, et kohalik administratsioon käitus valesti, kui ei pannud peaaegu 100-aastast naist korterijärjekorda. Ja kohustas kohalikku võimu seda lõpuks tegema.

Vanamutikese rõõm oli suur, kuid kohtuotsus ei ole veel jõustunud. Kui see jõustub, siis käivitub korterijärjekorda arvamise protseduur. Siis aga tuleb mõned aastad seal järjekorras oodata. Tubli perspektiiv 99-aastase veterani jaoks.

Siin ka vastus Kaja Kallasele, Laaneotsale, Kruusele, Jaansonile ja kogu reformierakonnale: kui Venemaal oma Suure Võidu kultusega ei ole 100-aastasel sõjakangelasel peldikutki, siis vaevalt et eestlastel oleks seal parem elu. Seega reformierakonna ettepanek Riigikogule näitas, et tegemist on mitte ainult riigireeturite, vaid ka äärmiselt rumalate inimestega. Ja reetur alati karjub kõigist kõige valjemini: püüdke reeturit!

Nagu ka varas pistab esimesena kisama: hoidke varas kinni!

Põhja-Eesti panga ja VEB-fondi puhul kisati kuidagi summutatult.

Ivan Makarov