Яак Мадисон: премьер-министр не имеет ни малейшего представления о том, как семьи Эстонии выживают на среднюю зарплату

In Эстония

Кая Каллас, отвечая на вопрос журналиста газеты Ыхтулехт – имеет ли она представление о том, как живёт семья с двумя детьми, получающая среднюю зарплату – сказала: «Я такой жизнью не живу, и если вы меня спрашиваете, знаю ли я, что на самом деле чувствуют эти люди, то я не могу на это ответить, но я представляю себе, что это действительно очень трудно.»

Нет, она себе этого даже представить не может. В то же время это и не её вина. Но если ты действительно представить не можешь, то нет смысла произносить несусветную чушь наподобие «снижение налогов не помогло бы беднейшим людям» или «людям пора утеплить свои дома для сокращения расходов на отопление» или «никто не станет требовать вернуть когда-то полученное по сходной цене электричество.»

Поскольку это – высказанные главой нынешнего правительства Каей Каллас точки зрения, то у тех, кто и сейчас горячо поддерживает реформистскую партию, просто не все дома.

Яак Мадисон, депутат Европейского Парламента от EKRE

Jaak Madison: peaministril pole aimugi, kuidas Eesti pere keskmise palgaga ära elab

Kaja Kallas vastas Õhtulehe ajakirjanikule, kes küsis, et kas Kallas kujutab ette, kuidas elab kahe lapsega pere, kes teenib Eesti keskmist palka:

“Ma ei ela sellist elu ja kui te küsite, kas ma tean, mida need inimesed täpselt tunnevad, siis ma ei oska seda öelda, aga ma kujutan ette, et see ongi väga raske.”

Ta ei kujuta seda isegi ette. Samas see pole ka ju otseselt tema süü. Kuid kui Sa ikka tegelikult ette ei kujuta, siis pole mõtet ka jutustada täielikku lollust stiilis “maksulangetused ei aitaks vaesemaid inimesi” või “inimestel on aeg oma kodusid soojustada küttekulude vähendamiseks” või “kunagi saadud soodsa hinnaga elektrit ei hakka keegi tagasi küsima”.

Need kõik on olnud Kallase, päikesevalitsuse juhi seisukohad. Kuid kui tänases olukorras ikka veel keegi toetab palavalt Reformierakonda, siis ei ole tal ülakorrusel kõik kombes.”

Jaak Madison, EKRE saadik Euroopa Parlamendis

Mobile Sliding Menu