Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Керсти Кальюлайд впала в пионерское детство?

28.08.2021

В ситуации, когда США и весь западный мир постигла столь сокрушительная катастрофа в Афганистане, ультралиберальная Керсти Кальюлайд находит слова умиления и восхищения в адрес автора кабульского фиаско – президента США Джо Байдена. И это в то время, как байденцы оставили Талибану столько вертолётов «Чёрный ястреб», что их там 85% от общего числа этих боевых машин во всех остальных странах мира, вместе взятых. В то время как от взрыва в Кабульском аэропорту погибло более 170 человек.

Говоря о Байдене эстонскому внешнеполитическому изданию Diplomaatia, К.Кальюлайд заявила, что он – политик, который хочет сделать мир лучше. «Политики имеют обыкновения наслаждаться собой, а Байден, исполняя роль президента, чувствует ответственность за свой народ и мир. Он не просыпается утром, думая: «Замечательно, я – президент. Как здорово!», а думает: «Я – президент. Что бы мне сделать, чтобы моей стране было лучше и другим тоже?»

И эта пионерщина – из уст назначенной пять лет назад на должность президента Эстонии еврочиновницы. Что это вообще за текст? Байден что, новый Ленин?

На самом деле мужчины в его преклонном возрасте, проснувшись, обычно прежде всего думают – ай, как дойти до санузла без потерь. В лучшем случае Байден, проснувшись, думает – что же я наделал в Афганистане… В худшем – «А кто я? А где я?»

Чувство, наверное, знакомое и рвущейся в президентское кресло ещё на пять лет Кальюлайд, которая на днях перепутала годы и минные поля с девочкой, а также, как выразился счастливый российский сенатор Алексей Пушков, «подложила свинью Украине», а также Грузии, Молдове и другим друзьям Эстонии.

Kokkuvõte: olukorras, kus USA-d ja kogu läänemaailma on Afganistanis tabanud täielik katastroof, leiab liberaalist Kersti Kaljulaid ülistavaid sõnu Kabuli fiasko korraldanud president Bidenile. Enesetapuründaja korraldatud plahvatuses Kabuli lennujaamas sai viimastel andmetel surma üle 170 inimese, nende seas 13 USA sõjaväelast. Kogu maailm on mures Afganistani naiste olukorra, riigis algatatud massirepressioonide ja Talibanile jäetud kõrgtehnoloogilise sõjatehnika pärast, mis on kokkuvõtlikult kõik Bideni taandumispoliitika vili. Bideni käsul jäeti taliibidele nii palju lahingukoptereid Black Hawk, et neid on nüüd nende terroristide käsutuses koguses 85% kõigist teiste riikide omanduses olevatest seda marki lennumasinatest.

Rääkides Joe Bideni presidendiks olemisest, ütles Kaljulaid, et Biden on selle koolkonna poliitik, kes teeb poliitikat selleks, et maailma paremaks teha, vahendab ERR presidendi intervjuud Diplomaatiale.

“Poliitikutel on kombeks nautida iseennast, aga Biden tunneb presidendirolli täitmisel vastutust oma rahva ja maailma ees. Ta ei tõuse hommikul üles: “Vahva, olen president. Küll on tore!”, vaid: “Ma olen president. Mida ma saan teha, et minu riigil oleks parem ja teistel ka?”

Ja see lapspioneeri jutt kõlab viis aastat tagasi EV presidendiks määratud täiskasvanu euroametniku suust! Mis tekst see üldse on? Kas Biden on mingi uus Lenin?

Tegelikult mõtlevad Bideni ealised mehed ärgates kõigepealt sellest, et ai-ai, kuidas jõuda kadudeta tualetti. Parimal juhul on aga Bideni esimene mõte ärgates: „Püha jumal, mida ma Afganistanis korda saatnud olen!“, halvimal – „Aga kes ma olen? Aga kus ma olen?“

See viimane tunne ei ole ilmselt võõras ka jõuliselt uue viisaastaku poole murdvale K.Kaljulaidile, kes mõni päev tagasi ajas segamini aastad ja jooksva tüdrukuga miiniväljad ning ajas Eestit tülli meie sõprade Ukraina ja Gruusiaga, alandas nende saatusekaaslast Moldovat ja ajas veelgi rohkem Eesti peale vihale Venemaad.